torstai 18. kesäkuuta 2009

Leppoisuushaastattelu ja shoppailua rajan takana

Torstaiaamuna tämä lomalainen joutui nousemaan aikaisin, jotta ehtii herätä kunnolla Tuomas Enbusken "Miten vähentää kiirettä?"-ohjelman haastatteluun. Osuuteni oli sovittu puoli kymmeneksi ja kun täällä Strasbourgissa eletään tuntia jäljessä.

Aamutoimien jälkeen piipahdin nuuskimassa ilmaa Ill-joen rannalla (vieressä näkymä Ill-joelle) ja sitten vain valtakunnan verkkoon.

Ohjelma on kuunneltavissa Ylen Areenassa koulujen syyskauden alun tienoille saakka. Tästä pääset kuuntelemaan. Aihetta on referoitu myös Tuomas Enbusken blogissa.
Lähdimme sitten ulkomaille eli muutaman kilometrin päähän Saksan puolelle. Siellä on pienehkö Kehlin kaupunki, joka vaikutti pitkältä ostoskadulta, jota hiljaisemmat kadut katkovat. Kehliin pääsimme raitsikalla ja bussilla ikäänkuin olisimme liikkuneet saman kaupungin sisällä.


Nähtävyyksiä tuntui olevan niukalti. Reissusta tuli rankka shoppailukeikka. Ei kovin leppoisaa.Katselin kirjakaupasta, löytyisikö jotakin Strasbourgin tai Alsacen historiasta kertovaa. Ei oikein löytynyt sellaista, johon olisin halunnut iskeä kiinni. Strasbourgin puolellakin tarjonta on kovin ranskankielistä ja se minulle avautuu kovin huonosti.


Sää oli helteisen tukala. Napsin kuitenkin kuvia uudella järjestelmäkamerallamme vaikka sää olikin kuvaukseen liian aurinkoinen.Uusi kameramme on Canon EOS 450D, joka on mahtava vekotin kaikessa monipuolisuudessaan, mutta hintana tästä joutuu paneutumaan pitkään käyttöohjeisiin, kun kovin on monimutkainen laite.


Hoksasin että aurinkoisella säällä on mukava leikitellä varjoilla. Puun takana on jokin kohtaaminen.

Digikuvausmaailmassa riittää puuhaa myös tietokoneen ääreen, kun kuvia voi editoida melkein vaikka miten päin.

Enpä muista koskaan ostaneeni kolmea kenkäparia samalla ostosreissulla.


Kuvat: Heikki Honkala

1 kommentti:

  1. Kiitos kirjavinkistä! Olenkin jostakin siitä lukenut. Täytyy pitää silmällä, josko "törmäisin" siihen kirjastossa.
    Pitää myös tutustua ohjelmaan ja Enbusken postaukseen.

    VastaaPoista