sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Hidasta taidehistoriaopiskelua

Le Havre
Haluan nyt päästä eteenpäin taidehistorian tietojeni kartuttamisessa. Olen ilmoittautunut TaiK:in avoimen Taidehistoria kakkosen kirjatenttiin, jonka voi käydä suorittamassa yleisinä tenttipäivinä. Olen edennyt hitaasti ja perusteellisesti. Tenttiin liittyvät kirjat ovat kaksi englanninkielistä tiiliskiveä. Käytän myös muita lähteitä.

Tiedustelin tentaattorilta voisinko tehdä suorituksen blogia pitämällä. Se ei käy, kirjoitan silti sellaista (Taidehistoriaa ja muutakin havinaa), koska niin opiskeleminen on hauskempaa ja tunnen oppivani paremmin kuin vain lukemalla. Luennot sisältävä vaihtoehto on ulottumattomissani, koska tuntuvat pitävän näiden tunnit nykyään päivisin, eikä kevätkaudella niitä ole tarjollakaan.  

Pidän kovasti aihepiiristä ja tunnen saavani tukevia järkäleitä taiteentekemistoimieni perustuksiin.

Tämän lukuvuoden viimeinen tenttimahdollisuus lienee keväällä. Nykyvauhdilla tuskin olen valmis osallistumaan silloin. Sinänsä uskoisin selviäväni tentistä piankin, mutta siinä tapauksessa menettäisin sparrausavun, joka hillitsee rönsyilemistä. Haluan paneutua aihepiiriin kunnolla.

Jos suoritus siirtyy ensi lukuvuoteen tai siitäkin eteenpäin, mitäpä siitä? Voi tietysti käydä niin, ettei suoritusmahdollisuutta enää tule, mutta ehkä se ei ole niin tärkeää.         

Jakso vaihtuu koululla (työpaikallani) ja kahtena seuraavana minulla on runsaasti tunteja. Senkin puolesta täytynee vaalia malttia näissä taideopinnoissa.   

Niina, kiva kun tulit mukaan. Tervetuloa!

2 kommenttia:

  1. Hienoa Hessu!

    Ajatuksesi blogaamalla suoriutua tentistä on oiva. Samoin ajatus siitä että kirjoittamalla joutuu pohtimaan asiaa usealta kantilta, sekä altistaa tieto ja tulkinta kriittisen tarkastelun alle, on loistava.
    Toisaalta ymmärrän myöskin tenttaajan konservatiivisuuden asian suhteen, sillä jos näin olisi mahdollista toimia, ei välttämättä voitaisi todentaa oletko asian myös oikeasti sisäistänyt.

    Toisaalta ajat ovat muutoksessa, ja olet ehkä ajatuksinesi aikaamme edellä.
    Nykyään, kun valtava määrä tietoa on muutaman näppäilyn päässä, ei tarvitsekaan tietää kaikkea, vaan oleellista on tietää mistä tuo tieto löytyy, ja osata käyttää sitä hyväksi.

    Ja palatakseni taas alkuun, mainitsit että kirjoittamalla oppii. Itse olen aivan samaa mieltä. Lukemalla oppii paljon asioita, mutta vasta kirjottamalla ja keskustelemalla asian sisäistää, niin että siitä on hyötyä ja iloa. Jos tietoa ei käytä, pyyhkiytyy se mielestä pois, ja sen kaivaminen takaisin onkin jo haastavampaa.

    Toisin sanoen lukemalla tenttiin vain siksi, että pääsee tentistä läpi, on ajanhaaskausta. Ja sellaiseen ei leppoistajalla ole varaa! :)

    ps. Harmi että minusta ei ole sparrausapua taidehistoriaan, sillä äidinmaidosta ei tuo tauti tarttunut, vaikka aihe minua kiinnostaakin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista Juha!

    Tentaattorin peruste blogin epäämiselle oli se, että se toisi lisää töitä, miten hän nyt sen ilmaisikaan. Ymmärrän perusteen. Tosin itse olen kirjoituttanut blogeja opiskelijoillani. Oppimisen kannalta se on huomattavasti parempi kuin esim. perinteinen koe. Minusta blogista voi sisäistämisenkin todeta paremmin. Tietenkin siellä on noita copy/paste-ongelmia.

    VastaaPoista