torstai 29. marraskuuta 2012

Wishing You High Christmas Performance!

On taas käsillä aika, jolloin aloittelemme joulun suorittamista. Postiluukuista kolahtelevat katalogit ja mainokset virittävät meitä huolestumaan siitä kaikesta, mitä pitäisi muistaa ja mitä pitäisi tehdä. Eihän joulu voi tulla, ellei sitä ole hyvin suunniteltu ja resursoitu.

Olemmehan kaikki ehtineet laatia tietokoneillemme kattavat luettelot , jotka auttavat meitä muistamaan keille kaikille lähetetään joulukortit, keille tavanomaiset joululahjat ja keille sellaiset, että ne varmasti ovat lähettäjänsä näköiset. Niin, onhan ne viimevuotiset listat, mutta olemmeko muistaneet päivittää ne. Ketkä ovat vuoden aikana etääntyneet, ketkä varttuneet, olisiko joku kuollutkin?

Olemmehan muistaneet varata pakastearkkuihimme laadukkaat raaka-aineet kaikille sille, minkä valmistamiseen tarvittava aika pitäisi vielä allokoida kalentereihin. Äh, tämä tuntuu niin proosalliselta. Tarinat rules! Hei, tehdään luova käsikirjoitus jouluamme varten. Tästä tulee meidän oma joulutarinamme, joka joka vahvistaa meidän omaa joulubrändiämme!

Joulukukat? Aivan, keiltäköhän saimme viime vuonna? Pitäisiköhän niitä oikein varata? Ylimääräisiäkin kaiken varalta?

Pitää muistaa vielä Tapaninpäivän viemiset. Entä jos unohtuvat? Onhan jokin kauppakeskus jouluna auki, onhan, onhan? Täytyy olla!

Olemmehan muistaneet varata hirsimökin Full HD - ynnä muin varustuksin ja maustein keskeltä ei mitään, mutta hiihtokeskuksen palveluin?

Riittääkö kinkkuja varmasti kaikille?

Olikohan lasketteluvälineet varmasti kunnossa? Moottorikelkka oikutteli viimeksi. Pitäisikö se huollattaa? Bensaa pitää olla sillä tavoin, ettei tarvitse murehtia. Murtsikat mukaan varalta.

Tavaraa voi tulla mukaan aika runsaasti. Mahtuuko kaikki kyytiin? Pitäisikö ottaa vielä yksi auto? Onkohan ajokortteja tarpeeksi? Onko junapaikat varattu autoille ja porukoille?      

Meidän kannattaa hoitaa tämä projekti huolella ja perusteellisesti, sillä emmekö haluakin olla jouluna rauhassa. Onko ihanampaa tunnetta, kun kaikki on valmista, kun joulu tulee. Saa vain olla. Kaikki on valmista, aivan kaikki. 

Voimme rauhoittua ajattelemaan sitä tärkeintä, sitä joulun tarkoitusta. Joulun tarkoitus? Mitä ihmettä? Mikä kummassa se oli? Tällä kaikella täytyy olla jokin syy!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti