perjantai 19. helmikuuta 2010

Reaktorijuttu, lisää Rytsölästä ja arkipäivän komiikkaa.

Helena Roivainen otti yhteyttä ja kirjoitti Metropolia ammattikorkeakoulun medianomikoulutuksen opiskelijoiden verkkojulkaisuun Reaktoriin jutun leppoistamismietteistäni. Tässä linkki: Hitaammin, matalammalle, heikommin!

Referoin eilen Jaakko Rytsölän haastattelua, jossa hän totesi, että "Raha antaa mahdollisuuden olla etsimättä onnea itsestään". Hän tarkensi lausumaansa siten, että rikkaus antaa mahdollisuuden tehdä niin monenlaista, mistä helposti seuraa kiire ja onnellisuuteen kuitenkin tarvitaan kauhean vähän.

Hän jopa pitää itseään nyt onnellisempana kuin rikkaana ollessaan. Tosin hän ei pidä rikkautta myöskään onnellisuuden esteenä ja ottaisi omaisuutensa takaisin, jos se ei vaatisi niin paljon vaivaa.

Kuulostaa uskottavalta, vaikka oma pohdiskeluni tosin on vain hypoteettista spekulointia, koska kokemukseni materiaalisesta rikkaudesta ovat kovin olemattomat.

Päivän pieni ilo: Huomasin tänään seiskaraitsikassa kotimatkalla miehen, jolla oli musta huopalippalakki, mustat pörröiset korvaläpät ja ohutsankaiset silmälasit. Mitäpä tuossa muuta, mutta minulla oli sama varustus. Olin nousemassa pois Sörkassa ja laitoin lukulasini taskuun. Toinenkin mustahattuinen nousi pois. Totesin, että hänellä on mustanharmaa takki, tummat housut, mustat kesäkelin kengät ja musta olkalaukku. Tämäkin erittely täsmäsi myös minuun Hän oli vaaleatukkainen kuten minäkin eikä koossammekaan ole huomattavaa eroa. Tuntui hiukan hassulta kävellä hänen perässään kohti metroasemaa. Kuin Dupont ja Dupond Tintissä. Hän marssi itäsuunnan laiturille - kuten minä - ja istui odottamaan metroa. Ohittaessani hänet sanoin hattuani osoittaen "Kuin kaksi marjaa". Hän päästi jotakin tuhahduksen tai huvittuneen hymähdyksen tapaista suustaan ja jatkoikin pari sanaa, mutta ne menivät ohi.

5 kommenttia:

 1. Terve! Jos haluat nähdä fantasiatauluni, se on jonkin aikaa linkitettyä sivuihin. =) Olen itse tosi tyytyväinen lopputulokseen.

  Aika hauska tuo kaksi marjaa -sattumus!

  VastaaPoista
 2. Hoh-hoijaa, nyt on leppoistaminen riistäytynyt vallan käsistä: tammi-helmikuu on vilahtanut niin mahdottomassa työruuhkassa, että en ole tännekään ehtinyt. Hyvä, kun tulin, olin näet unohtanut katsoa Voimalan. Onneksi siinä näyttää olevan vielä esitysaikaa netissä 20 päivää. Ohjelma vaikutti hyvältä.

  Yrittäjän on tehtäv töitä silloin, kun niitä on... edelleen yritän pitää kiinni perjantai-iltapäivän vapaista, vaikka alkuvuonna en ole onnistunutkaan.

  Se Himoshoppaaja-kirja on muuten ihan silkkaa hömpänpömppää, ei se ole edes parodiaa.

  VastaaPoista
 3. Hei,
  global.finland.fi-verkkojulkaisussa heräteltiin vähän samoja ajatuksia, käy kommentoimassa
  http://global.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=40023&contentid=125322&messageid=35432

  VastaaPoista
 4. Ofelia, kävin kurkkaamassa, mutta olit ehtinyt poistaa linkin. Vieläkö voisi ...?

  Akka, joo, aivan lässyä koko kirja. Tuosta aiheesta voisi saada syvällisenkin tarinan.

  Kiitos vinkistä Marja-Leena. Kävin katsomassa ja laitoin idean tynkää. Lisäsin sisuston lukulinkkeihini.

  VastaaPoista
 5. Toki voi! Laitoin sen linkin takaisin. =)

  VastaaPoista