perjantai 1. kesäkuuta 2012

Melkein kymmenet aurinkolasit?

Hesarin Nyt-liite esittelee muotiauringonlaseja, joita on kantajineen bongannut kadulta. Seitsemän haastateltua. Nuoria (17-30 v.) tietenkin, koska kyseessä on Nyt.

En voi olla tuntematta kaukaisuutta haastateltujen ajatteluun, kun luen heidän kommentteja. Olen evakon ja sotaorvon lapsi. Näiden äärellä huomaan todella kantavani tuota menneisyyttä harteillani:

Nämä Indiskasta löytyneet ovat ihan uudet. Oli pakko ostaa myös mustasankaisina.


Ostettiin kämppiksen kanssa samanlaiset, koska ollaan naureskeltu, että pidetään hippikesä. Omistan monet, mutta käytän vain muutamia.


Nämä ovat muutaman vuoden vanhat, mutta toimivat edelleen. Omistan tosi monet, niitä on kiva vaihdella käytössä. 


Mulla on melkein kymmenet erilaiset, mutta hajotan ja kadotan niitä koko ajan.


Mageet ja sopivat mulle ihan ookoo. Seuraavaksi ostan sellaiset, joita voi käyttää trenssin kanssa. 


Mulla on toiset arskat myös tehoilla, mutta en käytä niitä usein. 


En voi näitä nuoria moittia, koska he ovat syntyneet aivan erilaiseen maailmaan kuin minä. Ehkä heidän olisi yhtä vaikeata tavoittaa minun asennettani kuin minun heidän. Minulla on yhdet aurinkolasit, mutta voi olla, että olisi monet, jos olisin parikymppinen.

Sitäpaitsi kuluttaminen tuntuu vallanneen tilan ympäristöhuolelta mediassa.

Anteeksi tämä ruma ilmaisu, mutta tunnen olevani vanha pieru.  3 kommenttia:

  1. Et ole yksin! Kaukana tuollainen ajatusmaailma, itsestàni (erityisesti tuo "Nämä ovat muutaman vuoden vanhat, mutta toimivat edelleen"), mistà huomaan olevani kiitollinen.

    VastaaPoista
  2. Hei Anna-Mari, kiva kun olet samoilla linjoilla. Taidatkin kirjoitella samoista teemoista.

    VastaaPoista
  3. Nyt-liitteen haastattelemia cooleja kaupunkilaisnuoria ei voi pitää kovin kattavana yleistyksenä koko Suomen nuorisosta. Itse myin juuri ainoat aurinkolasini pois siitä syystä että niitä ei tullut yksinkertaisesti käytettyä. Pyrin muutenkin välttämään turhan rojun keräämistä. Terveisin, 22-vuotias kaupunkilaisnuori :)

    VastaaPoista