sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Koruttomuistaminen?


Serenitas esittää vaikuttavan luettelon termejä ja määritelmiä, joita hän on poiminut Duane Elginin The Garden of Simplicity -sivulta. Tässä on meille hyvä työväline pohdiskeluumme.


Etsimäni termikin löytyi listalta - Ecological Simplicity. Toimisiko suomeksi muodossa ekologinen yksinkertaisuus? Ei oikein hyvin, koska senhän voi myös ymmärtää tyhmyydeksi ympäristöasioiossa. Mitä ehdotatte?


Elginin termeistä Uncluttered Simplicity taitaa olla lähinnä minua, vaikka minulle sopivia aineksia löytyy joistakin muistakin mainituista. Hän tarkoittaa termillä "elämän ottamista haltuun liiasta, kiirestä ja sirpaleisuudesta" ja "keskittymistä olennaiseen". Sananmukaisesti Uncluttered Simplicity on järjestettyä tai siivottua yksinkertaisuutta tai sinne päin. Laitetaan siis elämä järjestykseen. Leppoistaminen on aika lähellä, mutta onhan siinä tosiaan sellainen riippukeinumainen vivahde. Esinetarinoita pitääkin ilmausta heppoisena.
Miltä kuuloistaisi "elämän rauhoittaminen" suomennokseksi Uncluttered Simplicitylle? Tai rauhoittuminen koruttomuuteen? Tai koruttomuistaminen? Ei taida oikein nasahtaa.
Kulosaaren kartano. Tussikynä ja akvarelli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti