torstai 12. elokuuta 2010

Elämä uusiksi - huh!

Nyt pitää ajatella ja priorisoida.

Täällä sanotaan, että "veren kolesterolipitoisuus on poikkeuksellisen suuri, jos kokonaiskolesteroli on 8 mmol/l tai enemmän." Sain eilen lääkäriltä lukemani, joka on 8,8. Tänään kävin tapaamassa häntä. HDL (ns. "hyvä" oli 1,28 ja LDL 6,4 (huono). Linkattu sivu suosittelee kokonaiskolesteroliksi alle viittä, HDL:ksi yli yhtä ja LDL:ski alle kolmea.

Siis nämä pois!
Nyt kokeillaan auttaako kuukauden dieetti. Jos ei auta, on hankala vastustaa lääkitystä, jota kritisoidaan.

Nyt on leppoisteltava viimeisen päälle.

Miksikö? No siksi, kun väsyneenä en jaksa pitää huolta syömisistäni enkä liikkua. Kohta alkaa koulumylly jauhaa tosissaan. Nyt siis hoidetaan työ, syödään oikein ja liikutaan, piste. Jos muuhun riittää ruutia, hyvä, mutta nyt otettava lusikka kauniiseen käteen (mistähän tuokin sanonta tulee). Saisi sitä ruutia riittää muuhunkin.

Päivän pieni ilo: Kävin katsomassa Kaisu Sirviön kauniita kivilitografiatöitä Galleria Duetossa.

2 kommenttia:

  1. Nuo kolesterolirajat ovat kovin keinotekoisia, mutta mielestäni ainakin suuntaa antavia. Olen koettanut saada kolesteroliarvojani alaspäin ruokavaliolla, liikunnan lisäämisellä sekä käyttämällä benecolia jo puolen vuoden ajan. Ei ole vielä toimien tehoa tutkittu, mutta luulisi jotain muutosta jo tapahtuneen. Arvo oli yli 7 ja lääkäri "uhkaili" jo lääkityksellä.

    VastaaPoista
  2. Lääkettä minullekin ehdotettiin, mutta haluan kokeilla samaan tyyliin kuin sinäkin. Puhuvat punariisistä. Taidan kokeilla.

    VastaaPoista