sunnuntai 15. elokuuta 2010

Vain 24 tuntia päivässä

Vauhdinottotelineen jäännökset Meilahden metsässä
Vanhassa lausahduksessa todetaan, että USA:n presidentillä on 24 tuntia aikaa vuorokaudessa kuten meillä kaikilla muillakin.

Enempää ei ole eikä tule.

Nukkumisesta ei pidä tinkiä. On se niin perustavaa laatua merkitykseltään elämässä. Kolmasosa on mennyt.
Näkymä Lauttasaaren suuntaan
Toinen kulmakivitekijä on tietenkin työ. Se on vain hoidettava.

Jotta työn voi hoitaa, on oltava kohtuullisen terve. Nyt tullaankin ravintoon ja liikuntaan, joita vaalimalla saadaan terveys ja henki säilymään - jos Luoja suo.

Lisään vielä neljännen palikan - vireyden. Jos vain syö, nukkuu, liikkuu ja käy töissä, elämä voi ruveta tuntumaan tylsältä, mikä puolestaan voi haitata terveyttä ja ainakin elämänlaatua. Vireyttä edistävät sosiaaliset suhteet, harrastukset jne.


Arvoitus: Mikä tämä on?

Nyt tullaan aiheeseen, joka on minun akilleenkantapääni. Minun on hankala pysyä kohtuudessa tuolla vireysosastolla. Alan kovin helposti asettaa tavotteita itselleni. Nyt houkuttelee ajatus sovittuja useamman näyttelyn pitämisestä vuoden sisällä. Minulla on tämän kuun lopussa näyttely Isnäsissä Loviisassa ja syyskaudella osallistun Kanneltalossa pidettävään yhteisnäyttelyyn.

Toinen kiusaus on lisäkoulutuksen hankkiminen. Minua haluttaisi osallistua Taideteollisen korkeakoulun avoimen yliopiston kursseille.

Olen suorittanut aiemmin Taidehistoria 1:n, joten nyt olisi tarjolla olevan kakkosen vuoro. Tässä on taas yksi heikko (tai vahva) kohtani. Haluaisin käyttää tilaisuudet hyväkseni. Tuo kurssi on tarjolla nyt. Kuka tietää tulevasta? Sen voi suorittaa kirjatenttinä, enkä luentovaihtoehtoon pystyisi työni vuoksi osallistumaankaan. Koen tilanteen myös keskeneräisyytenä ja taipumuksenani on yrittää saada asiat valmiiksi.
Haluaisin osallistua myös Kuvaopinnot 1:een, jonka aiheena on sommittelu.


Hauta "Hotel Hiltonin" lähellä
Huomenna alkaa ilmoittautuminen. Kuvaopintoihin pääsyn varmistamiseksi olisi syytä mennä aamulla jonottamaan.

Jos 24 tuntiin sulloo liikaa sisältöä, elämän tasapaino todennäköisesti häiriintyy tavalla tai toisella. Näin on minulle käynyt. Olen saanut varoituksen. Kolesteroli on noussut taivaisiin ja fyysinen kunto on huono.

Suunnitteluani haittaa se, että olen liian optimistinen ehtimisteni ja jaksamisteni suhteen.
Täytyy myös muistaa, että olen saanut taidekoulun päätökseen ja näin ollen peruskuormitukseni on keventynyt huomattavasti.

Ehkä voisin sopia itseni kanssa, että vähennän ajankäyttöäni joissakin muissa asioissa kuten Facebookissa roikkumisessa. Mitähän muuta keksisin?

Ilmoitautuisinko? Jospa toimisin Timo Airaksisen antaman ohjeen mukaan ja päättäisin vasta, kun on pakko. Siis aamulla. Minusta tosin tuntuu, että aamulla menen TaiK:iin.Ruuhkasuomea

Tervetuloa mukaan Anu Pauliina! Kiva kun tulit.

Päivän pieni ilo: Kävelin päivällä taidenäyttelyssä käynnin jälkeen Meilahden metsässä, jossa en ole koskaan aikaisemmin ollut, ja vähän muuallakin.

PS: Äh, olisiko osattava HTML:ä, että saisi kuvat paremmin sommiteltua paikoilleen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti