torstai 24. syyskuuta 2009

Infoähky uhkaa!

Päivittelin tammikuisessa jutussani lukujonoon kertyviä eepoksia ja onpa niitä rinnakkainkin kesken lukemisen. Osa mainitsemistani on edelleen kesken. Nyt on aktiiviluvussa Pasi Toiviaisen Ilmastonmuutos. Nyt. ja yksi psykokirja on loppuunsaattamatta.


Vuoroaan odottaa Marjaneh Bakhtiarin "Mistään kotoisin", Pasi Mäenpään "Narkissos kaupungissa" ja lukupiiri Kirjaviisaiden seuraavan tapaamisen eepos "Sattumuksia Brooklynissa" (Paul Auster).

Varasin äsken kirjastosta Paul Krugmanin teoksen "Lama, talouskriisin syyt, seuraukset ja korjauskeinot", Mirkka Lappalaisen "Susimessu: 1590-luvun sisällissota Ruotsissa ja Suomessa", Jere Jäppisen toimittaman "Varokaa mustalaisia! väärinymmärryksen historiaa: Suomen romanien vaiheita ja kulttuuria" sekä Heidi Kalmarin ja Kati Ketolan "Vastuullisen matkailijan käsikirja". Viimeksimainittua kirjoittajaparia kuuntelin SavExpossa.

Taidan olla patologinen kirjafriikki. Mutta kun "maailmassa monta on ihmeellistä asiaa" ja uteliaisuuteni on niin loputon.

No, ainakin yhdessä tilantessa onnistuin valitsemaan leppoistumisen eduksi. Tänään oli erään koulutuskokonaisuude päätöstapaaminen. Meidän osallisujien oli määrä esitellä kurssityön tulokset. Olisin voinut pusertaa väkisin jotakin, mutta kun on niin kiirettä, annoin olla. Mainitsin toiselle vetäjistä asiasta alkuviikolla. Tällä viivästymisellä ei ole käytännössä mitään merkitystä.

Päivän lainaus: "Älkää hienostelko haudallani, pyydän." Löysin tämän katkelman Pellonpientareblogista . Upeaa, eikö?

Päivän pieni ilo: Kun varasin äsken netin kautta yllä mainitsemiani kirjoja, minulta unohtui korjata noutopaikka yhdestä varauksesta. Huomasin Helmet-sivun kulmassa linkin "kysy henkilökunnalta". Klikkaamalla sitä, pääsin chattailuyhteyteen Eija-nimisen henkilön kanssa. Hän korjasi asian. Loistavaa palvelua.

4 kommenttia:

 1. Luin jokin aika sitten sen "Mistään kotosin". Oli se ihan hyvä. Kävin myös katsomassa Mustalais-näyttelyn. En tiennyt että semmoinen kirjakin on. Näyttely oli tosi hieno. Siellä oli jopa jukeboxi josta sai ilmaiseksi valita mustalaismusiikkia! =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, että pätkä proosarunoani on löytänyt tiensä päivän lainaukseesi :). Alitajunnassa minulla on epäilys siitä, että en ole sitä itse ehkä keksinyt, mutta en tiedä, onko siinä mitään perää. Jostain olen saattanut saada siihen ainakin jonkin ideanpoikasen.

  Sattuneesta syystä (kun jostain innostun, innostun täysiä...) yöpöydälläni makaa neljä kirjaa juoksemisesta:
  * Chi Running - A Revolutionary Approach To Effortless, Injury-Free running
  * Juoksemisen filosofia, Tapio Koski
  * Born to Run - A Hidden Tribe, Superathletes, and the Greates Race the World Has Never Seen, Christopher McDougall
  * Maratonkirja

  Yksi suunnistuskirja ja kirja Onnen taidot (Elämä pelissä -ohjelman kirja). Kirjaston poistomyynnistä nappasin 0,20€/kpl kirjat "Mietiskellen mielenrauhaan" ja "Ihmeiden aikaan. Oivallus- ja opaskirja onneen".

  Romanikulttuuri minua on kiinnostanut aina, kuten muutkin alkuperäiskulttuurit ja -kansat.

  VastaaPoista
 3. Hei Ofelia ja Pellonpiennar. Minäkin kävin siellä Hakasalon huvilan näyttelyssä. Olen niin paljon ennakkoluulojeni varassa tässä asiassa, että on varmasti hyvä tietää enemmän.

  Proosarunolainaus toi mieleeni, kun olimme muutamia vuosia sitten isäni isoisän haudalla, jolla en ollut aikaisemmin käynyt. Varmaan siinä aika hymyssä suin keskustelimme ja sitten jotenkin tuntui, että pitäisi olla hissuksiin. Rauhallista hautausmaalla varmaan on syytäkin olla, mutta tulin sanoneeksi, että minun haudallani sitten saa nauraa. Varmaan pitäisi täsmentää, että noin kyllä, mutta muita ei saa häiritä.

  VastaaPoista
 4. Oi, kuulostaa paljolta! Saan kohta luetuksi "Maailmanloppu on peruttu" -kirjan. Ehkä Ilmastonmuutos sen jälkeen... voisi tehdä vertailua.

  Hollannissa on paljon sähköpyöriä ja ne tuntuvat tavattoman käteviltä. Ostaisin itselleni heti, jos olisi halvempi!

  VastaaPoista