sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Bloggausta ja/vai facebookkausta?


Laskuvesi paljastaa laajan vesijättömaan
 ja avaa reitin seinämässä olevaan luolaan

Bloggauksen rinnalle on ankara kilpakumppani taistelemaan ajasta. Tämän haastajan nimi on Facebook. Kummassakin on omat viehätyksensä.

Bloggaus on pitkäjänteisempää ja teemakeskeisempää. Vuorovaikutus tuntuu tapahtuvan enimmäkseen tuntemattomien kanssa. Heistä voi kuitenkin tulla bloggauksen puitteissa kavereita, joihin yhdistää kiinnostus samoihin aiheisiin, osasta jopa face-to-face -tuttuja. Blogin reunaan kertyy vähitellen linkkejä muihin kiinnostaviin blogeihin. Samanmielisiä löytyy. Kommentteja vaihdellaan.Bloggauksesta saa enemmän irti, jos käyttää runsaasti aikaa muiden kirjoittajien blogien lukemiseen ja uusien kiinnostavien blogien etsimiseen. Tähän tosin humahtaa helposti tunteja niin, että yöunet vaarantuvat.


Vesijättömaa houkuttelee poimimaan simpukoita
 Naamakirjailu taas on päiväperhosmaisempaa, mutta silti kiinnostavaa ja mukavaa. Teemat ovat lyhytikäisiä ja syntyvät usein median esiin nostamista aiheista. Suurin osa seurustelukumppaneista on vanhoja kavereita, jos toki kavereiden kavereihinkin voi tutustua Facebookin tarjoamissa puitteissa.


Facebookkauksessa tykkään siitä, että voin vaihtaa ajatuksia kiinnostavista sellaisten kavereiden kanssa, jotka tunnen hyvin, mutta tapaan harvoin. Näin voin elvyttää ja ylläpitää kaveruuttani sellaisten kanssa, jotka ovat muuttaneet muualle. Oman suolansa hommalle antaa se, että kavereiden aloittamiin keskusteluihin osallistuu heidän kavereitaan, jotka ovat minulle tuntemattomia. Puolitutukin voivat muuttua vaikkapa kolmen vartin tutuiksi.

Facebookissa voi käväistä pyörähtämässä muun puuhan lomassa ja heittää jonkun kommentin. Virkistävä hengähdys tutussa seurassa. Tosin onhan siinä vaara jumittua, mistä on haittaa, jos aikataulu ei oikein sallisi moista.  

Hanna, lämpimästi tervetuloa mukaan!

2 kommenttia:

  1. Aika samoja ajatuksia minullakin. Facebookissa päivittäin jotain kännykällä kattelen ja päivittelnkin.Blogiani harvemmin kirjailen, koska se vaatii enemmän miettimisä ja joskus koko aihealuekkin on hukassa. Aikaa näihin molempiin saa kyllä kulumaan, mutta irl puuhat keskeyttävät ja ajoittain estävät nettielämän tai -elämöinnin kokonaan.

    VastaaPoista
  2. Näinpä. Bloggaus on enemmän "työtä" ja facebookkaus hupia.

    VastaaPoista