torstai 23. syyskuuta 2010

Viisautta lennokkaasti Vox Helsingissä yliopiston juhlasalissa

Olimme tänä iltana Vox Helsinki-tapahtumassa Helsingin yliopiston juhlasalissa. Vähän dejavutakin, kun 90-luvulla kuuntelimme Esa Saarisen ja Kirsi Longan esityksiä samassa salissa. Lonka oli nytkin paikalla. Tilaisuudessa oli kuusi esiintyjää, jotka kukin piti varttitunnin esityksen.

Tarjolla oli akateemista tietoa ja journalistilennokkuutta. Päivän teema oli hyvä elämä.

Minä ja Kosmos


Pekka Himanen: Anna arvoa jokaiselle niin autat häntä löytämään potentiaalinsa ja maailma parantuu. Ei minä vaan me! Mikä on merkityksesi?

Kari Enqvist: Galaktinen vuosi kestää noin 260 miljardia vuotta. Me täällä elämme galaktista varttiamme kahden jääkauden välissä. Linnunrata ja Andromeda sulautuvat yhteen, mutta siihen menee onneksi 4000 miljardia vuotta. (tässä saattoivat kyllä miljoonat ja miljardit minulla heittää häränpyllyä).

Työelämä vai työ ja elämä


Kari Uusikylä: Luovuus tarvitsee aikaa ja tilaa. Kontrolli pahasta. Kaikkien organisaatioiden ei pidä toimia bisneslogiikalla. Sellainen johtaa tuhoon.

Reetta Räty: Koillisssanomat Kuusamossa ei tarvinnut visiota ja strategiaa. Muutoinkin tiedettiin mitä pitää tehdä. Muistiot ja konsulttitermit pois. Tehdään työtä.

(Hyvä) elämä opettaa


Kirsi Lonka: Ilman myönteisiä tunteita ei opi, mutta ei liian rentokaan saa olla. Ahdistus haittaa.

Jaakko Lyytinen: Ihmiset ovat turhaan 20 vuotta laitoksissa (=oppilaitoksissa). Ei asioita niissä opita. Ne opitaan vertaisilta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti