maanantai 17. lokakuuta 2011

Omaa jääkaappia dyykkaamaanTerhi Upola kehottaa Uudessa Mustassa dyykkaamaan omasta jääkaapista. Kannattaa mieluummin katsoa mitä syötävää sieltä löytyy kuin lähteä kauppaan. Tuo on hyvä neuvo.

Olen pannut merkille, että minua ärsyttää ajatus jonkin perusruoan loppumisesta kesken kaiken. On mukavampi olo, kun tietää, että varastotilanne on kunnossa. Olisimmeko luonnostaan hamstereita, kun kautta historian ruoasta on ollut pulaa? Vai onko kyse turvallisuuden tunteesta tai joustamattomuudesta?

Vaimoni on tässä asiassa minua rennompi. Sekin ärsyttää minua, että hän ei minun laillani varmistele ruokatilanteen ajantasaisuutta.

Mitä täydempi jääkaappi, sen helpommin ruokaa ehtii mennä huonoksi ja se on huono juttu. Kirjoitin elokuun lopussa sydämmistyneenä artikkelin "Puolet ruoasta roskiin - voiko tämä olla totta?", kun olin nähnyt ruoan haaskaantumista käsittelevän dokumentin.

Syön mielelläni aamuisin ja iltaisin samanlaista jogurttia, mustikkasoppaa, ruisleipää jne. Tähän saattaa yhtenä syynä olla Kiloklubi, jossa syömisten kirjaaminen on helpompaa samojen ainesten toistuessa päivästä toiseen. Koen että minun on hyvä yrittää pitää ruokavalio aika staattisena, jotta paino pysyy edes jonkinlaisessa kurissa. Luovuuteni tuntuu yltävän kehnosti ruoka-asioihin.

Jostakin syystä vaimoni ostaa mielellään parsakaalia, joka tuntuu sitten viihtyvän jääkaapissa.

Yksi syy voi olla jonkinlainen tekemisten optimointi. Vaikka kauppoja onkin lähellä, tuntuisi turhauttavalta lähteä hakemaan jotakin yksittäistä ruokatavaraa erikseen.

Selityksiä selityksiä. Vanha koira tuntee nyt tarvetta oppia uusia temppuja.

Tässä linkki eiliseen Inhimilliseen tekijään, jossa keskustelimme Marikkan, Sannan ja toimittaja-Sarin kanssa slow life -teemoista:

Eilisen illan taivaita
4 kommenttia:

 1. Kommenttini katosi bittiavaruuteen. Kyllä harmittaa! Yritetään uudestaan: Kiitos linkistä. Tv:stä tuo pätkä jäikin katsomatta ja toivoinkin, että joku sen linkittää.

  Hamstraamisesta: Sitä tulee itsekin harrastettua, mutta onneksi lähinnä säilykkeiden muodossa. Tietysti oman puutarhan tuotokset säilötään huviksi ja hyödyksi ja hätätilassa niilläkin jo pötkisi jonkun matkaa.

  Tuoretuotteiden kanssa pitää tietysti olla tarkempana etteivät ihan pilaannut kaappiin, joten dyykkaaminen omalla kaapilla lienee ihan suositeltavaa.

  VastaaPoista
 2. Minullekin käy välillä noin. Olisipa jokin palautusnappi. Joo, lähinnä tuoretuotteita täytyy yrittää seurailla. Välillä menee myös ryynejä yms. huonoksi, kun ötökät pääsevät pesimään.

  VastaaPoista
 3. Itsekin katselin jakson eilen ja oli mielenkiintoinen!

  Tàmàn postauksen aihe on itsellekin ajankohtainen - ollaan miehen kanssa viime aikoina pàhkàilty, miten voitaisiin paremmin hyòdyntàà kaikki ostamamme ruoka, ja ollaan pààdytty siihen, ettà aina kun mahdollista, ostetaan vain sinà pàivànà tarvittavat asiat, vaikkakin kaupassa kàyminen joka ikinen pàivà on toisinaan stressaavaa! Hyvà nàità juttuja on miettià!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Piccolina. Totta, tuossa on ideaa. Sehän on kuin lomailisi jossakin apartementoksessa ja jääkaapissa on vain muutama ruokatavara. Meillä on monta ruokakauppaa lähellä, joten sen puolesta olosuhteet ovat otolliset.

  VastaaPoista