sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Elämänraivauksen pienrypäsvaihe

Suuntana slow life

Le Havren kirkko
Puuharyhmittelyssäni toissapäivänä listasin pikkuryppäiksi videoinnin, bloggauksen ja lukemisen. Videointi itsessään ei vie erityisesti aikaa, koska se tapahtuu yleensä muun puuhan ohessa, mutta editointi, niin haastavaa ja mielenkiintoista kuin se onkin, on varsinainen aikavaras. Siispä kuvaus jatkukoon, mutta editointi jää eläkevuosiin (jos niitä tulee).

Nyt on nostettava kissa pöydälle! Tämä leppoistelubloggaus syö aikaa. Se myös tuo aikaa, koska tässä vuorovaikutteisessa kirjoituspuuhassa oppii hyviä juttuja. Matemaattisesti ottaen olen todennäköisesti häviöllä, mutta ei tämä pelkkää laskelmointia ole. Ratkaisu: Homma jatkuu, mutta postaustiheys laskee.

Taidehistoriabloggaus jatkuu, koska liittyy läheisesti tärkeään maalausryppääseen. Honkalat-blogia voin täydennellä silloin tällöin.

Mieleeni on tullut, että jos raivaan jotakin nyt pois, se ei tarkoita sitä, että se jäisi iäksi pois puuhistani. Voin antaa ajankohtaisille jutuille isomman siivun nyt ja nostaa myöhemmin taas jotakin kuopattua esiin. Jonkinlaista aikataulutusta siis.

Voisin keskittää lukemisiani nyt taidehistoriaan ja muuhun historiaan. Kaunoa luen Kirjaviisaiden menun perusteella. Kaunoa voisin lukea ennen nukahtamista, kun taidehistoria on jo liian tanakkaa tavaraa. Tiedelehden tilaus peruutetaan. Hesaria opettelen lukemaan kevyemmin.

Maiju, kiva kun tulit mukaan. Lämpimästi tervetuloa!

4 kommenttia:

 1. Kiitos Heikki vain itsellesi, kirjoituksesi herättävät ajatuksia, pohdintaa ja toivottavasti myös toimenpiteitä oman elämäni muuttamisessa hitaammaksi. Ajan puute on minullakin ollut ongelma. Maiju

  VastaaPoista
 2. Hei Maiju. Mukavaa, kun kirjoituksillani on sinulle käyttöä. Lykkyä omaan matkaasi!

  VastaaPoista
 3. Tuo on tärkeä ajatus, että voi tehdä myöhemminkin. Monesti kun ihmiset suunnittelevat muutoksia elämäänsä niin he ajattelevat että sen pitäisi olla lopullista. Sehän voi olla aivan ohimenevä kokeiluvaihe, jonka aikana tutkitaan miten muutos vaikuttaisi.

  VastaaPoista
 4. Ja eihän se niin vakavaa ole, vaikkei kaikkea kivaa tulisikaan tehneeksi.

  VastaaPoista