perjantai 29. lokakuuta 2010

Kuva- ja kirjasatoa kirjamessuilta

Kävin kirjamessuilla. Tässä kuvasatoa:


Kirjamessujen kantapaikakseni näyttää olevan vakiintumassa Gavrieles Foodsin taverna, jossa tänäänkin söin maittavan kreikkalaispäivällisen kuten aikaisemminkin.

Huomasin, että messujen antikvariaateissa on hyvin saatavilla pitäjähistorioita. On kiva tutkailla sellaisia, jotka kertovat vanhempieni ja esivanhenpieni kotiseuduista ja elämästä historian pyörteistä. Saattaapa löytyä mainintojakin menneistä esipolvista.

Tämänpäiväinen kirjasaldo:
  • Björneborgs stads historia; J.W. Ruuth, 1897
  • Käkisalmen historia; Erkki Kuujo, Eino Puramo ja J. Sarkanen, 1958
  • Muistojemme Kurkijoki;  toim. Aarno Karimo ja V. Lähdeoja, 1952 
  • Sakkolan historiaa; toim. Väinö Kaasalainen, 1951
  • Vpl. Pyhäjärvi. Tarinakivillä; Heimo Pohjolainen, 1997
Miksi nuo kirjat?

Äitini on porilainen. Olisi mukava löytää myös Ahlaisten historia, koska hänen isänsä oli kotoisin kyseisestä kunnasta, joka kuuluu nykyään Porin kaupunkiin.

Osa isäni puolen sukujuurista juontuu Käkisalmen maalaiskuntaan ja isäni itse on kotoisin viimeksi mainitun naapuripitäjästä Vpl. Pyhäjärveltä. 

Isäni äiti oli omaa sukua Hanski sukujuonne hänen kauttaan kulkeutuu Vpl. Pyhäjärven kautta Lahdenpohjaan, joka kuului aikaisemmin Jaakkimaan, ja sieltä Kurkijoelle. Sukutarina kertoo, että sukunimi Hanski olisi lähtöisin Viipurin linnassa toimineesta saksalaissotilaasta, joka oli sukunimeltään Handsche.

Isäni isän äiti Katri Kaasalainen oli Sakkolasta. Kijan onkin toimittanut lupaavasti Väinö Kaasalainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti