perjantai 1. lokakuuta 2010

Ahneuden monet kasvot

Serenitas eli Ritva Rajander-Juusti nostaa esiin mainion ja toisaalta ajatuksia herättävän näkökulman kirjassaan (Kohtuus kaikessa - Enemmän elämää vähemmällä).

Perinteisesti käsitämme ahneudella kaikenlaista ylenmääräisen mammonan perässä läähättämistä, mutta se voi ilmetä muillakin - myönteisiksi mielletyillä - tavoilla. Posketon ahneus työlle eli työnarkomania vaivaa monia, mutta me voimme olla ahneita myös kommunikaatiolle ja elämyksille. Netti ja kännykkä pitää olla aina ulottuvilla. Saatamme juosta tapahtumasta ja koulutuksesta toiseen.

Niinpä. Pitäisikö älähtää, kun kalikka kalahtaa? Tässä taas bloggaillaan, kohta pitää tsekata Facebook ja maanantai-iltana mennään taas kurssille TaiK:iin. Netistä löytyy niin paljon mielenkiintoista, että melkein ei tiedä minne päänsä kääntäisi.

Voisiko ihminen olla myös ahne laiskottelulle? Kohtuutta downsiftaamiseenkin. Entä ahneus liikunnalle? Vähänkö noita maratoonareitakin juoksee tapahtumissa ja pururadoilla treenaamassa.

Kuvat Etretatista Ranskasta

4 kommenttia:

 1. Heikki, kiva kun sain lisää osumia "väärinkuultu sukunimeni" -sarjaan! Yleensä olen Kajander, mutta Ravanti ja Ravantilakin ovat kivoja. Joskus loppuosa taipuu myös muotoon Juusto tai Puusti ;)

  Leppoisaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 2. Sukunimistä puheenollen: kun asuin kotiseudullani niin koskaan ei tarvinnut tavata omaa sukunimeä. Nykyään minun pitää muistuttaa ettei sukunimessäni ole kahta ässää. Etelän ihmiset ei tajua että Korte on korte ja salmi on salmi ja salmessa kasvaa kortteita. Paikka löytyy Simojärveltä.
  Mutta muuten Heikki puhut asiaa. Samaa pohdin. On asetuttava sohvaan; olemaan; antaa ajatusten kulkea ja mielen puhdistua. miten vaikeaa onkaan hiljentää ja sanoa EI.

  VastaaPoista
 3. Äh, sorry Ritva. Mistähän tuo Ravantila tuli?

  Rauni, eikös tuohon liity jokin kieliasia? Minusta on ymmärrettävää, että tuota kysytään. Eikö Kortessalmi kuulosta paremmalta kuin Kortesalmi. Se lienee suomen kielen piirre.

  VastaaPoista
 4. Minä olen oikein opetellut lausumaan Kortesalmi, paqinotan sitä hassusti. Puhekielessä siinä kuuluu se kaksi ässää.
  Leppoistan koko ajan.

  VastaaPoista