sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Lasten slow


Yle on koonnut portaalinsa Tartu hetkeen -palstalleen leppoistusaiheisia linkkejä, joista yksi nostaa esiin hyvin tärkeän aiheen. Lotta Ulvelin kirjoittaa olotila -blogissaan lasten tarpeesta saada vanhempien kiireetöntä ja suorituksista vapaata aikaa. Hän linkkaa myös lastenpsykiatri Jari Sinkkosen kirjan "Mitä lapsi tarvitsee hyvään kasvuun" esittelyyn, jonka mukaan Sinkkonen käsittelee kirjassaan mm. lapsen stressin ja ylikuormituksen osatekijöitä.

Omat lapseni ovat jo aikuisia. He ovat saaneet vaimoltani runsaasti aikaa, mutta itse en voi rintaani paukuttaa. Kovin olin nuorena isänä kiireinen. Kumpa minulla olisi ollut silloin nykyinen ymmärrykseni asiasta. Lastenlasten seurasta saan toki nauttia, mutta sehän on minulle lähinnä herkuttelua ilman jatkuvaa vastuuta. Alaikäisten lasten vanhempia haastavat työpaineet, jatkuva vastuu ja väsymys.

Leppoisa elämä lapsille! Siinä ykkösluokan slow life -teema.
Kuvat ympäristötaideteoksesta, jonka joukko meitä Alfa-Artin vuonna 2006 ja 2007 aloittaneita MOMU -opiskelijoita teki Tuijaopen kanssa 16.5.2009 ympäristötapahtumassa Arabianmäenpuistossa Helsingissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti