torstai 29. lokakuuta 2009

E-kirjat vaikuttavat leppoisilta demoissa

Kirjoitin eilen e-kirjoista. Tässä on linkit, joiden kautta näet demon sekä Kindlestä että Sony Readerista. Tästä löydät jutun Seiko Epsonin sähköisestä paperista.

Näyttävät käteviltä ja rauhallisilta laitteilta. Tarkoitan viimeksi mainitulla sitä, että perinteinen paperikirja on lempeä ja leppoisa esine. Se ei vilku eikä välky. Ei huuda mainoksia. Tavanomaisessa kaunokirjassa näen vain tekstin ja koko kertomus syntyy aivoissani limittyen muistiini jääneisiin mielikuvaiin ja muuhun aineistoon. Jokainen lukija kokee kirjan omalla tavallaan.

Sähkökirjaan voitaisiin käsittääkseni helposti liittää levottomia ominaisuuksia, jotka voivat tuhota paperikirjan suoman seesteisen kokemuksen. Toivottavasti kirja säilyy tässä mielessä kirjana.

Tulin miettineeksi e-kirjojen ekologisuutta myös siltä kantilta, että jos näiden menekki nousee huomattavasti paperikirjojen kysyntää korkeammaksi, tämä voi syödä mahdollisesti saavutetun luontoedun. Sähköä tarvitaan kirjojen toimittamiseen asiakkaille ja ehkä muuhunkin.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Nan. Huomasin, että olet perustanut aiemman blogisi lisäksi toisenkin blogin - vihreän ja hyvinvoivan. Lykkyä!

Päivän pieni ilo: Löysin tässä jonakin päivänä hauskan videon Youtubesta: Catcerto. siinä kissa soittaa pianoa "jousiorkesterin solistina". Näytin sen tänään kahdelle opiskelijaryhmälleni. Kannatta katsoa. Hyväntuulisen leppoisa kokemus. Pätkä on alle viiden minuutin mittainen.

1 kommentti:

  1. Olen seurannut blogiasi jo pitkään, mutta hitaana nyt vasta huomasin, että tuo bloggerin Lukijat-toimintohan on varsin kätevä :) Toisen blogin aloitin itselleni tärkeistä asioista, kun en halunnut tyrkätä kaikkea asiaa samaan blogiin. Alkaa aiheetkin rönsyillä. No, kokeiluna aloitan, saa nähdä, miten etenee. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista