maanantai 3. toukokuuta 2010

Voiko huolista olla välittämättä?

Jatkan hieman eilistä aihettani. Maija-Riitta Ollila antoi huoliin sellaisen reseptin, että ne kannattaa lajitella kahteen koriin. Toiseen pannaan ne, joille voi tehdä jotakin ja toiseen ne, joille ei voi mitään. Sitten miettii, mitä ensin mainituille tehdään. Ajatus ilmeisesti juontaa budhalaisuudesta.

Niin-in. Voihan tuo toimiakin. Mitenkähän voi unohtaa sellaiset huolet, joille ei voi mitään? Huolista ei Ollilan mukaan ole mitään hyötyä. Eikö nyt voisi sanoa kuitenkin, että ensimmäisen ryhmän huolet nostavat agendalle asioita, joille kannattaa tehdä jotakin. Entä eikö huolestuminen ole tunnetta? Voiko tunteille mitään?

Päivän pieni ilo: Tutustuin Helsinki kympin kirjastossa Sonyn e-kirjalukulaitteeseen. Hyvän tuntuinen laite.

4 kommenttia:

 1. Kyllä tunteitaan voi jossain määrin hallita eikä niiden tarvitse antaa velloa valtoimenaan ;) Luin aiemmin paljon tunneäly-kirjoja ja olen sittemmin opetellut hallitsemaan tunteitani. Ja jatkan edelleen asian opettelua, koska olen huomannut sen olevan hyväksi minulle: olen paljon onnellisempi :) Taidan kokeilla myös tuota huolien lajittelua joskus, jos huolet tuntuvat kaatuvan päälle...

  VastaaPoista
 2. Tulipas tarpeeseen tuo Ollilan neuvo!

  VastaaPoista
 3. Livinghygge, olisiko kyse pikemmin tunteiden ilmaisun hallinnasta?

  Kiva kun sait apua, Ofelia.

  VastaaPoista
 4. Voiko tunteitaan rakentavasti hallita muutoin kuin vaikuttamalla omaan tunteiden ilmaisuun ja kokemusten tulkintaan? Omien opintojeni ja kokemusteni perusteella en ainakaan yhtäkkiä keksi muita tietoisia ja rakentavia tapoja..

  VastaaPoista