perjantai 27. tammikuuta 2012

Leppoistajan paha kierre

Herttoniemi kasvaa
Olin hukannut verokorttini. Minulla oli töissä verottajalta tullut kuori, mutta siinä olikin mätkyni toisen osan lasku.

Tutustuin verottajan nettisivujen hyvään palveluun, jolla voi tilata uuden verokortin ja tilasin sellaisen postitse toimitettavaksi suoraan palkkakoordinaattorille. Ilmoitin hänelle sähköpostitse. Paluuposti kertoi, että se tarvitaan viimeistään maanantaiaamuna tai muuten veroja pidätetään seuraavasta palkasta 60 %:a. No way!

Lähdin iltapäivätuntien jälkeen verottajan palvelupisteeseen Kaisaniemeen. Sain jonotusnumeron 901 ja menossa oli 770 tai jotain. Siinä meni pitkälti toista tuntia. Sitten vein kortin Vallilan toimipisteeseemme.

Kun olin kotona, aikaa oli palanut ainakin kolmisen tuntia. Olihan se tavallaan leppoisaa istua, odottaa vuoroansa viihdyttäen itseään napit korvissa ja lukien kirjaa.

Leppoistajan paha kierre?

Tarkoitan sitä, että kun väsyy, allkaa hutiloida. Kun hutiloi, joutuu käyttämään aikaansa paikkuuhommiin, kuten minä tässä. Kun aikaa menee hukkaan, sitä jää vähemmän rentoutumiseen ja palautumiseen. Väsymys lisääntyy ja tulee taas paikkaushommia ja niin edelleen.

Hyvä kierre menee tietenkin toisin päin. Kun lepää riittävästi, on skarppi eikä paperit mene hukkaan. Palkinnoksi saa lisää aikaa rentoutumiselle.


Hei Anu, Anu ja Minna. Hauskaa kun hyppäsitte leppoistamisvankkureille. Lämpimästi tervetuloa mukaan!


PS. Voikohan mätkyjä laittaa suoraveloitukseen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti