perjantai 13. helmikuuta 2009

Kopomaan luonnollista rytmiä arkipuuhiin

Timo Kopomaa maalaa laajoja kaaria isolla pensselillä kirjassaan Leppoistamisen tekniikat. Hän sisällyttää aiheeseen monenlaista - aina saunomisesta ite-taiteiluun.

Varsin hyvä luonnehdinta häneltä on monien muiden ohessa ilmaus (jonkinlainen) kiireetön luonnollinen rytmi, johon hän kehottaa pyrkimään jossakin arkisen elämän piiriin kuuluvassa asiassa. Näin voidaan tukevoittaa leppoistumiskehitystä.

Omassa elämässäni tuollaiseksi voisin kuvata verkkaisia aamutoimia Hesarin lukuineen silloin, kun olen lähdössä työpaikalle kauppaopistoon ja oppitunteja ei ole varhain aamulla. Sellaista on myös sunnuntaihesarin lukeminen, jonka luen rauhassa "loppuun" toisin kuin yleensä arkiaamuina. Mutta tämähän onkin sunnuntaita.

On minulla tässä bloggaamisessakin kuvatunlaista luonnetta. Tosin minun kannattaa pyrkiä varhaistamaan näitä puuhia iltaisin, jotta voin hidastautua yöpuutunnelmiin.

Osa guassityöstä, jonka tein muutama vuosi sitten. Olen kutsunut sitä "lähdöksi". Minusta siinä on sähköisää liikettä. Ei siis kovin leppoisa maalaus. Voisihan sillä kuvata oivalluksia, jollaisia voi saada seesteisessä tilanteessa, kun ajatukset ajelehtivat raukeasti asiasta toiseen.

2 kommenttia:

  1. Minusta tuo 850 e Micrasta ei kuulosta kovin pahalta. Tosin en ole ihan varma, osaanko tehdä vertailut ihan oikein eli en tiedä, pitkäkö on matka Suomi-Ranska-Suomi ja paljonko kilometrejä jäisi paikan päällä kulutettavaksi. Toisaalta auto voi myös olla aikamoinen riesa... Olen selaillut Kopomaan kirjaa, eikä hinta ainakaan ole paha. Suomalaisessa noin 13 euroa. Mieleeni jäi siitä kohta, jossa puhuttiin paikasta, jossa voi rauhoittua (olikohan esimerkkinä sauna tai kesämökki). No, minulla alkoi nyt hiihtoloma ja olen omassa rauhoittumispaikassani maalla...

    VastaaPoista
  2. Joo, ei liene paha sinänsä. Kahdeksi kuukaudeksi irtoaisi 750 €:lla kuukauta kohden. Tuleehan niitä kilometrejä tuommoisella reissulla. Auto olisi kiva, kun voisin laittaa taiteilutavaraa peräkonttiin ja hurautella kohteita etsimään. Lokoisaa lomaa ja lupsakkaa oloa maaseudun rauhassa!

    VastaaPoista