keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Slow travel case: Millä Ranskaan?Vaimolleni ja minulle on tarjoutunut mahdollisuus vuokrata yksiö Strasbourgissa Ranskassa ensi kesänä. Asunnon suomalainen päävuokralainen tulee kotimaahan kesäksi. Tässäpä meille hyvä tilaisuus saada edullinen majoitus. Olemme ajatelleet mennä sinne kahdeksi kuukaudeksi. Näin voisin mukavasti hyödyntää pitkää opettajan kesälomaani ja maalatakin viihtyisässä ympäristössä.

Meidän olisi tietenkin päätettävä, millä me sinne menemme ja miten me siellä liikumme. Autoa meillä ei ole.

Kun maailmassa näyttää olevan kaikenlaista slow-sitä ja slow-tätä, niin löytyypä netistä aineistoa myös otsakkeen "Slow travel" alle. Slow Movement -nimisellä sivustolla kerrotaan käsitteestämme, että se on viipymistä vähintään viikon yhdessä paikassa, kun matkaillaan. Näin voidaan heidän mukaansa olla tekemisissä paikallisten ihmisten ja heikäläisen kulttuurin kanssa. Tutulta kuulostaa. Tällaista olemme ennenkin harrastaneet ja kesällä voisimme tehdä sitä taas, jos matkamme toteutuu.

Näyttää olevan bittiviidakon syövereissä oikein hitaan matkaamisen manifestikin. Sen kirjoittajat puhuvat yllä esitetyn tyylisestä, mutta liitävät mukaan ympäristönsuojelun näkökulman.

Meidän tapauksessamme lentäminen on ylivoimaisesti edullisinta - ellei nyt sitten bussilla matkaaminen - ja miellyttävintä. Tässä meillä on siis ekologinen valintatilanne kaikessa karuudessaan. Junamatka on kallis, vaikka olisihan se elämys sinänsä. Auto olisi kätevä, kun sillä voisimme tehdä melkein koko reissun (Pariisissa varmaan vierailisimme junalla). Olisi mukava ajella Strasbourgin ympäristössä. Paras tarjous tähän asti on Micra hintaan 850 € yhdeksi kuukaudeksi ja sillä hinnalla voisimme ajaa 5.500 km:a. Päälle on laskettava vielä bensat ja lauttamatkat. Katsotaan nyt, mihin päädymme.

Olen kirjoittanut aiemmin infoähkystä, jonka voisin tarkentaa vielä kirjaähkyksi kuvaamassani tilanteessa. Olen nyt onnistunut asennoitumaan kevyemmin lukemisiini. Odottakoon. Toivottavasti tämä jatkuu. Mutta - ostin eilen Carl Honorén kirjan Slow Elä hitaammin! No, sekin on nyt kesken :)

Öljyvärimaalaus viime vuosituhannelta. Aihe: Maisema Ranskassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti