keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Autoa ei aina kannata omistaa - Oliivi Autot Oy lisää valinnanvaraa autojen yhteiskäyttöön


Helsingissä autotonta hemmotellaan runsailla julkisilla liikennepalveluilla. Tarjolla on hyvä ja laaja bussiverkosto sekä metro, joilla "pääsee jo pitkälle". Jos haluaa välillä päästä nopeammin perille, taksin saa ainakin tänne Herttoniemeen todella nopeasti. Yleensä auto odottaa jo ulko-oven edessä, kun on laskeutunut hissillä alimmaiseen kerrokseen.

Jos tarve on semmoinen, että auto alla ja itse ajettuna tuntuu sopivimmalta ratkaisulta, vuokra-autoja on runsaasti tarjolla ja vaihtoehtona sille on vielä autojen yhteiskäyttöpalvelu eli carsharing. Se on järkevä tapa yhdistää autoilun ja julkisen liikenteen palvelujen etuja ja vähentää kummankin haittoja. Vanhastaan alalla kilpailevat CityCarClub, O2 Media ja Smart Travel, joiden palvelukonseptit tosin poikkeavat toisistaan melko paljon. Tietääkseni CCC ja O2 ovat saman omistajan hallussa nykyään.

Mainospalkki
Lähde: www.oliivi.org
Nyt tarjonta yhteiskäytössä laajenee, sillä alalla aloittelee toimintaansa uusi tulokas Oliivi Autot Oy, jolla on ympäristöystävällisenä kilpailuetunaan tarjolla pieniä sähköautoja. Nettisivusten perusteella he rakentavat parkkipaikkojen ja latauspisteiden verkostoaan, joten ilmeisesti autoja tulee tarjolle eri puolille Helsinkiä.

Sähköautoksi yhtiö on valinnut italialaisen Tazzari Zeron.


Lähde: www.oliivi.org

Jään mielenkiinnolla seuraamaan uuden tulokkaan edistymistä. Kokeilemaankin kuuluu pääsevän kuudella eurolla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti