sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Fiona Timantti on mestaripriorisoija

Pohdiskelin toissa vuonna elämän aktiviteettien karsimista ja priorisoimista Ajattelun ammattilaisen ohjeiden pohjalta:

Vapaa-ajan puuhieni siilikonsepti
Elämän raivausta

Ajattelun ammattilaisen idea aiheesta voidaan mielestäni tiivistää ohjeeseen "Tutki mitkä toimet elämässäsi tukevat toisiaan eli luovat synergiaa. Keskity näihin ja karsi muut pois.".

Yle on aloittanut uuden ohjelmasarjan, Blogistanian, jossa kerrotaan kiinnostavista bloggaajista. Ensimmäinen osa kertoi Outi Pyystä, joka tekee muotivaatteita käytetyistä materiaaleista ja kirjoittaa puuhistaan blogissaan OutsaPop Trashionissa. Toisen osan päähenkilö on modisti, joka kirjoittaa blogiaan Diamond Stashia nimimerkillä Fiona Timantti.

Miten Ajattelun ammattilaisen priorisointiohjeet liittyy näihin?

Fiona Timantin elämä näyttää minusta aivan näiden ohjeiden mukaan rakennetulta. Hän tekee työkseen hattuja liiketilassa, jossa on ollut hattukauppa iät ja ajat. Liike on osittain oikeastaan museo. Siellä on vanhoja hattuja nähtävillä. Fiona päivittää englanninkielistä blogiaan hengästyttävän ahkerasti ja on saanut valtavan määrän seuraajia. Iltaisin hän kulkee kirpputoreilla etsimässä materiaalia. Hän toimii vintage -ajattelun pohjalta. Hänen lempiteemansa on burleski, jolla on kuulemma oma tapahtumansakin, johon modistimme tietenkin osallistuu. Aikaa vietetään muiden burleskifanien kanssa.

Fionan elämän eri piirit muodostavat tiukan punoksen, jossa kaikki liittyy kaikkeen. Synergiavaikutus lienee valtava.

Minä voisin teoriassa toimia samoin. Minun olisi luovuttava päivätyöstäni. Aikani veisi maalaaminen, teosteni markkinointi ja aiheesta bloggaaminen - englanniksi tietenkin. Olen kuvataitelija sekä KTM, jonka pääaine on markkinointi. Bloggauskokemustakin on runsaasti. Vaikuttaa huikealta synergia-aarteelta.

Mutta en halua. Kokisin elämänpiirini liian kapeaksi. Minä en tahdo juuttua työhuoneeseeni. Haluan työskennellä opiskelijoitteni kanssa, seurustella mukavien kollegojeni kanssa, nauttia säännöllistä palkkatuloa, rönsyillä mielenkiintojeni mukaan ja ennen kaikkea viettää aikaa läheisteni parissa.

En sano kuitenkaan "En koskaan". Jos elinpäiviä riittää, voi nykypakettini muuttua.

Löytyy elämästäni hieman synergiaakin. Minulla on markkinoinnin opetuksen lisäksi useita Taide ja kulttuuri -kursseja vedettäväni.


Kiva kun tulit mukaan Johannes Hirvaskoski. Lämpimästi tervetuloa!

1 kommentti:

  1. Hei!
    Hauskaa että katsoit blogistaniaa. Olet osittain oikeassa, elämäni eri osaset sopivat yhteen erinomaisesti ja olen koonnut sen minua miellyttävistä palasista. Se ei kuitenkaan mielestäni rajoita elämääni. Olen vain jättänyt pois sellaisia osasia jotka ovat mielestäni vähemmän kiinnostavia. Olen tehnyt intohimostani ja harrastuksistani ammatin. Ja tokikaan en kerro blogissani kaikkea, elämässäni tapahtuu paljon muutakin :)
    -F

    VastaaPoista