tiistai 4. syyskuuta 2012

Kymmenen vuotta kestävät kengät?

Rieker

Kerroin kesällä kolme vuotta sitten ostaneeni kolmet kengät piipahtaessamme Strasbourgista Saksan puolella (tästä kyseiseen juttuun).

 Kaikkien merkki on Rieker, jota vaimoni piti saksalaisena laatumerkkinä. Kuvassa keskellä olevat mustat kengät ovat mennyttä kalua. Toinen kenkä on auennut toisesta reunasta, eikä suutarin mukaan ole korjattavissa. Oikeanpuoleiset kesäkengät ovat nuhjaantuneet ja toinen alkaa pian irvistää edestä. Sandaalit ovat vielä kunnossa, mutta niitä ei ole kovin runsaasti käytettykään.


Lloyd

Kenkähankinnan kokonaishinta oli kohtuullinen, Saattoivat olla alennuksessa - ainakin osa.
Ostin tänään kengät, jotka olivat kalliit. Merkki on Lloyd. Saksalaiset nämäkin, vaikka nimi tuokin mieleen Walesin. Myyjän mukaan yrityksessä kunnioitetaan käsityöperinnettä vaikka koneellisesti kengät tehdäänkin koneellisesti.


Miltähän nämä pohjat näyttävät kymmenen vuoden kuluttua?
Goretex varmaan tuntuu hinnassa. Toivottavasti on sen väärti.

Myyjä kertoi merkin käyttäjien sanoneen kenkien kestävän kymmenen vuotta.

Toivottavasti tämä osoittautuu ekologiseksi kaupaksi.

2 kommenttia:

  1. Kengät kestää ihan sen aikaa paljonko niitä käyttää. Tässä tapauksessa puvun kengät voi hyvinkin kestää 10 vuotta jos käy juhlissa kerran vuodessa. Mutta koitapa kiipeillä noilla kalliolla 10 vuotta...

    VastaaPoista
  2. Hyvä kommentti tuo edellinen. Mutta ainot todella kestävä kenkä on juuri nahkainen ja hyvin hoidettu. Putsaus ja hoito päivittäin! Jos vielä vaihtaa jossain vaiheessa suutarissa pohjat niin laadukas nahkakenkä kestää vähintään 10 vuotta aivan armotonta käyttöä todennäköisesti enemmän. Nahkainen laadukas kävelykenkä kevyessä käytössä ja tietenkin hyvin hoidettuna kestää koko elämän.

    VastaaPoista