lauantai 9. lokakuuta 2010

Mitä on slow art?

Wikipedia tarjoaa kaksi tulkintaa. Ensinnäkin hidas taide voidaan määrittää taideteoksen tarkastelemiseksi kaikessa rauhassa sinä itsenään ja irrallaan sosiaalisesta kontekstista. Mitä voin saada taiteilijalta työ kautta?

Toinen tapa tulkita käsitettä liittyy taiteen tuottamiseen. Taidetta tehdään meditatiivisen hitaasti käyttäen kierrätysmateriaalia. Teokset ovat olemisen seurausta.Etretat
  Vaikuttaa siltä, että nuo molemmat istuvat hankalasti markkinatalouteen ja taiteen kenttään (Kts. Bourdieu), joissa kilpaillaan rajallisista resursseista.

En tiedä, onko mitenkään mahdollista tarkastella taideteosta ilman minkäänlaisia assosiaatioita taiteen kenttään, joka arvottaa tuotoksia ja toimii portinvartijana. Ehkä silloin, jos katsoja on täysin tietämätön taiteen kentän substanssista ja mekanismeista.

Jos taiteilijan toimeentulo perustuu vain taiteelliseen työhön, lienee äärettömän hankala työskennellä ilman näyttelyaikataulujen painetta. Hyvin hidas työskentely edellyttänee mukautumista minimalistiseen elämäntapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti