torstai 12. marraskuuta 2009

Dignify - kaikkien elämä arvokkaammaksi

Aioin polkea kuntopyörää ja etsin Ylen Areenasta jotakin katseltavaa reissulleni. Huomasin, että Areenan kautta oli menossa suorana filosofi Pekka Himasen tilaisuus. Tuumin, että se on jotakin Suomi ylös lamasta -sparrausta, ja ajattelin katsella jonkin matkaa.

Tilaisuus näytti olevan menossa Helsingin yliopistolla kuten Esa Saarisen suuret mielenkohotussessiot 90-luvulla. Mietin sitten, että näinköhän Saarinen kannusti meitä edellisestä lamasta ja Himanen nykyisestä. Huomasin sitten, että Saarisen sessiot olivatkin vasta laman jälkeen. Himasen tapahtumassa näyttikin olevan kysymys jostakin vielä suuremmasta. Tästä pääset Ylen sivulle, jonka videoklipeissä Himanen kertoo, mistä Dignifissä on kysymys. Dignifillä on myös oma blogi, jossa on teksti- ja videomateriaalia aiheesta.

Kyse ei ole enemmästä eikä vähemmästä kuin, että miten elämästä saataisiin arvokkaampaa meille kaikille.

Himanen puheet yliopistolla olivat kaukana jostakin laskutikkuluovuudesta. Hän puhui hyvin syvällisistä asioista kuten miten me kaikki saamme lapsuudessa sydänhaavoja ja mitä ne meihin vaikuttavat.

Päivän pieni ilo: Aamulla Arndt Pekurisen puiston omenapuut näyttivät kirpeän kauniilta, kun oksilla vielä punotti runsaasti omenia - joukossa valkohattuisia, mutta suurin osa lehdistä oli pudonnut.

1 kommentti: