keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Ilmastonmuutos - ketä uskoa?

Ilmastomuutos on kovasti esillä, kun Kööpenhaminan kokous lähestyy.

MOT on tehnyt härnäävän ohjelman otsikolla Ilmastonmuutos peruttu. Ohjelma on nähtävissä Areenassa 15.11. saakka. Siinä esitetään asiantuntijoiden perustelemana, että IPCC:n käyttämät laskelmat, joihin Kööpenhaminan neuvottelut pohjautuvat, ovat tieteelliseltä perustaltaa heiveröisiä. Ohjelmassa jopa spekuloidaan, että ilmastoneuvotteluja jatketaan sen takia, että ilmastonmuutoksen varaan on jo rakennettu niin paljon liiketoimintaa.

Ylen Areenassa on tallenne - ilmeisesti lyhennelmä - äskeisestä Presidenttifoorumista, jossa kolmisenkymmentä eri tahon edustajaa keskusteli ilmastonmuutoksesta. Se on nähtävissä Areenassa 10.12. saakka. Tuossa kokouksessa näyttää vallinneen yksimielisyys siitä, että muutos on totta ja että toimiin on ryhdyttävä.

Median on totta kai tuotava esiin vastakkaisten mielipiteiden edustajien argumentteja, mutta on tämä niin hämmentävää maallikolle. Kehen voimme uskoa?

Areenasta löytyy muitakin aiheeseen liittyviä ohjelmia.

Eilinen kohtuullistamisen käyttöä slow lifen tai downsiftingin suomennoksena käsittelevä juttu tässä blogissa on kirvoittanut mielipiteitä kommenttilaatikkoon. Tunnumme jakavan kirjoittajien kanssa käsityksen siitä, että kohtuullistaminen kuulostaa liian steriililtä.

Päivän pieni ilo: Kävin ryhmänohjaajana koululla HOPS-keskustelun (HOPS on henkilökohtainen oppimissuunnitelma) muutaman opiskelijan kanssa. On mukava jutella rauhassa ja samalla tutustua paremmin opiskelijoihin. Tuntuu hyvältä, jos tuntee pystyvänsä auttamaan heitä ainakin olemalla heille henkilökohtaisena asiamiehenä ja tuttuna keskustelukumppanina.

Kiitos Jenni voi hyvin, kun hyppäsit kyytiin. Lämpimästi tervetuloa!

3 kommenttia:

  1. Aiheeseen liittyen haluaisin jakaa tämän videolinkin (video englanniksi): http://www.youtube.com/watch?v=zORv8wwiadQ

    VastaaPoista
  2. Kiitos Belgemine! Tutustun linkkiin.

    VastaaPoista
  3. Lämmin ja valoisa kiitos tervetulotoivotuksista! :)

    VastaaPoista