perjantai 23. huhtikuuta 2010

Slow travel - bussilla Ruotsista Ranskaan?

Kuten viime vuonna ensi kesänäkin olemme vaimoni kanssa menossa lomailemaan Ranskaan. Hidasta matkailua sikäli, että pysähdymme kunnolla kolmeen paikkaan. Sitten on se iso MUTTA. Millä Ranskaan?


Kun matkaa suunniteltiin, taivuimme taas varaamaan lennot, kun niin on niin kätevää ja edullista reissata.
Tuhkapilvi on saanut vaimoni varmuuden vuoksi miettimään vaihtoehtoa. Hän on saanut selville, että Tukholmasta pääsee bussilla Ranskaan. Olemme aiemmin murehtineet junamatkan kalleutta, mutta bussimatka kuulostaa kohtuuhintaiselta. Noin 120 euroa yhteen suuntaan henkeä kohti.
Bussimatka kestää reilusti yli vuorokauden ja pysähdykset ovat lyhyitä. Rankalta tuo kuulostaa, mutta ehkä sen voisi kestää. Kun kerran kokeilisi, tietäisi, pystyykö noin ekoisaan matkailuun. Jos tänä vuonna lennot toteutuvat, voisi ensi vuonna kokeilla bussia.

Pitäisi vielä selvittää, kumpi on luontoystävällisempi vaihtoehto Helsingistä Tukholmaan, laiva vai lentokone.

2 kommenttia:

 1. Minä olen miettinyt, että joskus voisi lähteä vielä Interrailille vetreyttämään nuoruusmuistoja. Nykyäänhän ne myy näitä lippuja kaikenikäisille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvästä blogista!

  Tukholmaan kannattaa mennä Helsingistä ensin junalla Turkuun ja jatkaa sieltä sitten laivalla yli. Jos aikaa on, niin aina voi tietysti pyöräillä saaristossa Ahvenanmaalle asti ja ottaa laiva vasta sieltä. :)

  Parhain terveisin
  -Leo Stranius

  VastaaPoista